Zlatá medaile pro Rulandské modré
Rulandské modré, výběr z hroznů, 2017 je prezentováno v kolekci 100 nejlepších moravských a českých vín v Salonu vín ČR pro rok 2020.
Můžeme s radostí oznámit, že naše pilné pracovní nasazení v Kamil Prokeš vinařství bylo oceněno letos opět zlatem. Představujeme Vám RULANDSKÉ MODRÉ, VÝBĚR Z HROZNŮ, 2017, které je prezentováno v kolekci 100 nejlepších moravských a českých vín v Salonu vín ČR pro rok 2020. Všechny naše vína můžete zakoupit v katalogu vín https://www.kamilprokes.cz/katalog-vin. Příjemnou žízeň!
100 nejlepších moravských a českých vín pro rok 2020
Salon vín České republiky představuje kolekci 100 nejlepších moravských a českých vín pro rok 2020, která uspěla v konkurenci téměř 2400 vín. Od čtvrtka 6. února budou tato vína po celý rok prezentována ve stejnojmenné degustační expozici v historickém sklepení valtického zámku.
O soutěži a Salonu vín ČR
Do úvodních kol soutěže, hodnotících vína ve vinařských podoblastech Velkopavlovické, Mikulovské, Slovácké a Znojemské a z vinařské oblasti Čechy, se přihlásilo rekordních téměř 2400 vín. Z těchto vín postoupilo 1479 vín od 202 vinařů do prvního celostátního kola soutěže. Do druhého – finálového kola postoupilo 400 finalistů, ze 126 vinařských firem, ze kterých porotci vybrali 100 nejlepších vín České republiky, která obdržela titul „Zlatá medaile Salonu vín ČR 2020“. Vína ve druhé dvoustovce obdržela stříbrnou medaili. Porota zároveň vybrala absolutního Šampiona soutěže, vítěze kategorií a nejlepší kolekci.
Na odborné hodnocení soutěže navazuje stálá veřejná degustační expozice vín Salonu vín ČR. Každý rok je tu prezentováno sto nejlepších vín oceněných zlatou medailí. Nachází se ve sklepních prostorách Státního zámku Valtice a od února do prosince daného roku jsou zde vína k dispozici k ochutnání. Návštěvníci si mohou vybrat z několika typů degustačních programů vč. unikátní tzv. „volné degustace“, programů řízených sommelierem a individuální degustace z prezentačního automatu. Vína je také možné v omezené míře zakoupit. Každoročně některý z degustačních programů absolvuje přes 22 000 návštěvníků.