Náš koncept
Nevyzkoušené je nepoznané!
Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo mne přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídím dodnes.
Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Qvevri, se pokouším o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mě nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.